BIRDIE NUM NUM!

Ιανουαρίου 13,08 at 9:21 μμ 5 Σχόλια

puerto_rican_parrot.jpgΑνακοινώθηκαν τα ονόματα των ΝΟΕΣ και αμέσως άρχισαν τα σχόλια για τον παραγκωνισμό των συνεργατών και υποστηρικτών του Βενιζέλου. Αμέσως τα παπαγαλάκια άρχισαν τη φημολογία για ίδρυση νέου κόμματος από μεριάς Βενιζέλου καθώς επιβεβαιώθηκε (δήθεν) εκ νέου η πρόθεση του Παπανδρέου να διατηρήσει ανενεργό τον εσωκομματικό του αντίπαλο.

Οκ!

Φοράω λοιπόν και γω πούπουλα χρωματιστά και ως μίμος παπαγάλος λέω το εξής:

Ποιος μας λέει πως η τακτική Βενιζέλου δεν είναι η διατεταγμένη αποχή από τον προσυνεδριακό διάλογο και την πορεία προς το συνέδριο, ισχυριζόμενοι όλοι στο ρεύμα αυτό έναν δήθεν παραγκωνισμό και μια δήθεν εκτόπιση από τα πολιτικά δρώμενα προς το συνέδριο?

Ποιος έχει όφελος από μια οργανωτική και πολιτική αποτυχία του συνεδρίου?

Το θέμα είναι πως ο κόσμος όταν ακούει «είμαι στην ΚΟΕΣ», «είμαι στη ΝΟΕΣ» αρχίζει και γελάει! Κατά το λαϊκόν..τραβούσε ένα ζόρι! Αυτά απασχολούν τον κόσμο? Όταν λοιπόν παρουσιάζεται ως «μείζον» πολιτικό πρόβλημα η απουσία πολιτικών (τοπικών ή κεντρικών) προσώπων από τα προσυνεδριακά όργανα του κόμματος ο κόσμος δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο παρά αποστροφή.

Όποιος νομίζει ότι δεν εκφράζεται από το κόμμα του ας φύγει. Αντί να ταΐζουν τα παπαγαλάκια που φωνάζουν για νέο κόμμα Βενιζέλου ας βγουν ως σοβαροί πολιτικοί άνδρες να δηλώσουν την ίδρυση του νέου κόμματος (είτε από το Ζάππειο είτε από οπουδήποτε αλλού) με μια δημόσια και σαφή πολιτική δήλωση! Όσο δε γίνεται αυτό έχουν υποχρέωση, στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αν μη τι άλλο να είναι ενεργοί στην αντιπολίτευση του κόμματος απέναντι στη δεξιά. Πεδίο δόξης λαμπρό… Έχουμε το ασφαλιστικό, έχουμε τον πληθωρισμό, έχουμε τη μείωση των αυξήσεων στους μισθούς ως μέτρο καταπολέμησης του πληθωρισμού, έχουμε τις ανατιμήσεις των προϊόντων, έχουμε την Ολυμπιακή, έχουμε την επίκαιρη υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος (για όσους δεν καταλαβαίνουν εννοώ την υπόθεση Ζαχόπουλου), έχουμε νομοσχέδια για την παιδεία, έχουμε έχουμε, έχουμε, έχουμε…

Πόσο ακόμα θα τρώμε τα σωθικά μας; Πόσο ακόμα θα αφήσουμε τον τόπο στο έλεος της αναίσχυντης και ανήθικης αυτής δεξιάς διακυβέρνησης; Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι μια ευκαιρία να στρέψουμε το κίνημα στα προβλήματα του τόπου μας, να μιλήσουμε πολιτικά. Αν καταφέρουμε στο συνέδριο απλά να μετρήσουμε εσωκομματικές δυνάμεις τότε συμβάλλουμε όλοι στην εγκατάλειψη του λαού και του τόπου.

Advertisements

Entry filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Tags: , , .

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ(Α)ΘΕΤΗΣΗ

5 Σχόλια Add your own

 • 1. gekollias  |  Ιανουαρίου 13,08 στο 11:15 μμ

  Ακούσαμε κι αυτό στο εσωκομματικό πεδίο. «Κύκλοι του Ε. Βενιζέλου» είπαν… Δεν έχει σημασία τι είπαν. Δεν έχει καν σημασία αν είχαν δίκιο ή όχι (που μπορεί να είχαν και δίκιο). Σημασία έχει ότι «οι διαρροές», οι «κύκλοι» κι όλες οι σχετικές αθλιότητες δεν έχουν καμία θέση σε έναν δημοκρατικό κόμμα.

  Για να μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή.

  Αλλιώς ήξερα ότι συμπεριφέρονται οι ανήκοντες σ΄ ένα κόμμα.

  Λένε ευθέως αυτό που έχουν να πουν στα Όργανα του Κόμματός τους κι αναλαμβάνουν τις ευθύνες για όσα λένε.

  Γίνεται διάλογος – έντονος αν χρειαστεί – και ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

  Εκτός κι αν αυτή η μεθοδολογία αποτελεί το «νέο» που ευαγγελίζεται ο σύντροφος Ευάγγελος.

  Στήριξα τον Γ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κάνω κριτική σε ενδεχόμενες λάθος – κατά την γνώμη μου- κινήσεις. Όμως δεν ανέχομαι τις υποκριτικές στάσεις, απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Κι αυτοί οι «κύκλοι» είναι υποκρισία σ΄ όλο της το μεγαλείο.

  Σοβαρευτείτε σύντροφοι όλων των πλευρών και ιδίως εσείς οι λάτρεις των κύκλων και λοιπών γεωμετρικών σχημάτων.

  Δεν βλέπετε γύρω σας;

  Δεν παίρνετε τα μηνύματα των πολιτών;

  Δεν νοιώθετε ότι προκαλείτε την οργή των πολιτών που – ακόμη- ελπίζουν στο ΠΑΣΟΚ;

  Βγείτε έξω στην Κοινωνία. Απομακρυνθείτε από τους αυλοκόλακες ένθεν κι ένθεν κι αφουγκραστείτε. Αφουγκραστείτε την φωνή του μέσου πολίτη που η αγωνία του δεν είναι αν θα είναι Πρόεδρος ο Παπανδρέου ή όχι, ή ποιο θα είναι το μέλλον του Βενιζέλου.

  Η αγωνία του είναι ποιος θα τον προστατεύσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για την χώρα. Ποιος θα του δώσει ελπίδα για το αύριο.

  Κι αυτόν τον κάποιον δεν τον βλέπει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ.

  Αυτή Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ εμένα με θλίβει βαθύτατα. Εσάς;

  Μερικά πράγματα, είτε μας αρέσουν, είτε όχι, είναι ξεκαθαρισμένα από μόνα τους.

  Πρώτον το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο εκλεγμένο μέσα από μια πρωτόγνωρη για την Χώρα μας και σχεδόν όλον τον κόσμο, δημοκρατική διαδικασία, άρα έχει την ευθύνη και πρέπει να έχει την δυνατότητα χάραξης πολιτικής.

  Δεύτερον η υποψηφιότητα Βενιζέλου έλαβε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, άρα οφείλει και δικαιούται να έχει λόγο, στο μέτρο που του αναλογεί.

  Τρίτον οι «Παπανδρεοφύλακες» και οι «Βενιζελοφύλακες» πρέπει να μαζέψουν τα σπαθιά στα θηκάρια τους και να εργαστούν για την ενότητα του Κινήματος. Κι αν δεν μπορούν ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΗΓΕΣΊΑ, να ανοίξουν τον δρόμο σ΄ αυτούς που και θέλουν και μπορούν.

  Αρκετά μας στεναχωρήσατε, μας κουράσατε, μας απογοητεύσατε.

  Κάνω, από αυτό το βήμα, μια έκκληση στους αγνούς, ιδεολόγους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ.

  Σύντροφοι.

  Ας πάψουμε να στοιχιζόμαστε στους «κομματικούς στρατούς». Ας πάψουμε να κάνουμε ευχές για ενότητα. Ας θυμηθούμε ότι αυτό το Κίνημα δεν είναι κληρονομιά κανενός, δεν είναι έπαθλο κανενός.

  Αυτό το Κίνημα είναι δικό μας.

  ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. Ας δημιουργήσουμε μια ακόμη «τάση» που δεν θα στοιχίζεται πίσω από κανέναν. Μια τάση που θα διεκδικεί ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

  Το οφείλουμε στο Κίνημα, στον Ιδρυτή του, στους τόσους συνεπείς αγωνιστές , ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.

  Το ότι μπορούμε είναι σίγουρο

  Θέλουμε όμως;
  neopasok.blogspot.com

  Απάντηση
 • 2. Random Walk  |  Ιανουαρίου 14,08 στο 1:50 πμ

  Σύντροφε, οι σκέψεις σου είναι ορθές και η αγανάχτηση σου γνήσια. Δεν είναι κανενός κτήμα το ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να το διεκδικήσει ως κληρονομιά που του ανήκει.

  Κάποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν στις γειτονιές, στους δρόμους, στις πλατείες, στην ψυχή του κόσμου, του λαού και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν πολιτικός λόγος, άποψη, πρόταση, ήταν μια ιδέα. Μια ιδέα που έβρισκε ανταπόκριση στο λαό διότι πήγαζε από αυτόν και αυτόν είχε ως επίκεντρο.. το λαό και τα προβλήματά του. Σήμερα δυστυχώς πάμε να πείσουμε το λαό πως το προβλήμα του είναι ποιος θα βρίσκεται στην προεδρία του κόμματος ή ποιος θα ακολουθήσει.

  Έχουμε εισπράξει λοιπον την αγανάχτιση του κόσμου και εξακολουθούμε να την ερμηνεύουμε λάθος ή να την αγνούμε εντελώς. Πόσο ακόμα όμως ώσπου να μας διαγράψει ο κόσμος εντελώς απ’ τη συνείδησή του;

  Δεν οφείλουμε προστασία και στήριξη σε κανένα πρόσωπο, μόνο σε ιδέες και προτάσεις και πάντα σεβόμενοι τον αντίλογο. Οφείλουμε να προστατεύουμε μόνο τις δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κίνημα, και μέσω αυτών να αναδεικνύουμε θεσεις, προτάσεις και τους εκφρστές αυτών.

  Πρέπει λοιπόν να πολιτικοποιήσουμε και όχι να προσωποποιήσουμε τις διαδικασίες στο κίνημα! Δεν υπάρχει τίποτα στο ΠΑΣΟΚ για να κληρονομήσει ο οποιοσδήποτε..μόνο να κληροδοτήσουμε πρέπει τις σκέψεις μας, τις πολιτικές μας απαντήσεις στα καθημερινα προβλήματα του κόσμου, του τόπου.

  Απάντηση
 • 3. theodore  |  Ιανουαρίου 14,08 στο 1:51 πμ

  Τα πράγματα είναι απλά.
  Το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε,που αγαπήσαμε,που δώσαμε μάχες γι’αυτό,δεν υπάρχει πλέον.
  Εχει καταντήσει κόμμα-σφραγίδα,όπου η λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ θεωρείται πλέον από πολλούς περιττή.
  Τώρα το κίνημα το θέλουν ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ,με πάντρεμα της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού.
  Παραδείγματα πολλά.

  Το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να το φτιάξει ο Ανδρουλάκης,γνωστός για τις συμπάθειες που τρέφει στις φιλελεύθερες ιδέες και θαυμαστής κατά τα λεγόμενα του του Ανδριανόπουλου και του Μάνου.Είναι δε γνωστός ο ρόλος που έπαιξε στο να συμπεριληφθούν οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2004.

  Στην ιστοσελίδα http://www.re-public.gr με υπεύθυνους τους συνεργάτες του ΓΑΠ,Καρούνο και Λάμψα ζητούνται αρθογράφοι για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του παντρέματος σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού.

  Στην ιστοσελίδα του Κώστα Χουβαρδά μέλος της ΝΟΕΣ-ΚΟΕΣ,δεν ξέρω κι εγώ τί,έχει δημοσιευτεί ένα ενδιαφέρον post,όπου διαφαίνεται πεντακάθαρα το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονται κάποιοι.http://chouvi.blogspot.com/2008/01/blog-post_10.html
  Αντιγράφω απλά δυό παραγράφους.

  2. Η σύγχρονη Αριστερά είναι φιλελεύθερη. Αρνείται να παραδώσει στη Δεξιά αυτήν την ωραία λέξη που γεννήθηκε στην Αριστερά. Πιστεύει στη νομιμότητα του κράτους δικαίου, στην αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και στην αναγκαιότητα των αντιεξουσιών.

  11. Η σύγχρονη Αριστερά είναι ευρωπαϊκή. Επειδή η Ευρώπη είναι το μέσο για να ξεπεραστούν οι εθνικοί εγωισμοί στη Γηραιά Ήπειρο και για να υψωθεί στη συναυλία των εθνών μια φωνή υπέρ μιας νέας παγκόσμιας τάξης, αλληλεγγύης και δικαίου.

  Μάλιστα,οι «σύντροφοι» μας προτείνουν μιά νέα αριστερά φιλελεύθερη και θερμό υποστηρικτή της νέας παγκόσμιας τάξης.Είπατε τίποτα;

  Στην ιστοσελίδα του κατ’εξακολούθησιν υβριστή όλων όσων διαφωνούν με τις ιδέες του,Παναγιώτη Παπαχατζή,που μόνο η ηλικία του θα μπορούσε να σταθεί ως ελαφρυντικό της συμπεριφοράς του,υπάρχει ένας ενδιαφέρον σύνδεσμος.
  http://www.khatzidakis.blogspot.com
  Και το σχόλιο του:»Ικανότατος, με ιδέες και ήθος. Ότι καλύτερο διαθέτει αυτό το υπουργικό συμβούλιο.»
  Ο άνθρωπος που θέλει να ξεπουλήσει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,καθοδηγούμενος από τον Μπαρό,ότι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση.Φανταστείτε τα χειρότερα!!!

  Αυτή δυστυχώς είναι η νέα ιδεολογία που διαπερνάει το ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή κάτω από την καθοδήγηση συγκεκριμένων κέντρων,για τα οποία το ζητούμενο είναι να βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι τον νεοφιλελευθερισμό.
  Εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον σ’αυτο το αλλοτριωμένο κόμμα,που απομακρύνεται με γοργά βήματα από την βάση του και αναζητά εκλογική πελατεία σε άλλου είδους target group.
  Οι μη προνομιούχοι έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις ΜΚΟ και την «συμμετοχική δημοκρατία».
  Η νέα αριστερά είναι ρόζ,κοσμοπολίτικη,ακίνδυνη για το κατεστημένο.
  Ανάθεμα κι αν όλα αυτά τα παιδάκια που αρθογραφούν για το ΠΑΣΟΚ σήμερα,έχουν κατέβει ποτέ τους σε διαδήλωση.
  Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει ΔΕΞΙΑ για τους παλιότερους.
  Ο λαός πλέον τους γυρνά την πλάτη επιδεικτικά.
  Καιρός να δημιουργηθεί κάτι νέο που θα εκφράσει τους πόθους και τις ελπίδες του εργαζόμενου,του μικρομεσαίου,του ανθρώπου της διανόησης,του κάθε Ελληνα και Ελληνίδας.
  Καιρός να πάρει και πάλι η ευρύτερη κεντροαριστερά τον ρόλο που της αρμόζει στο πολιτικό γίγνεσθαι.
  Αυτόν του ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ και όχι του ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ όπως την έχουν καταντήσει σήμερα ο ΓΑΠ και οι λογιών λογιών παρατρεχάμενοι.

  Κλείνοντας,παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα παλιότερο post του blog ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ http://www.aliatas.blogspot.com. που αρμόζει νομίζω στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

  «Αυτό που κρατάει ένα κόμμα, είναι οι αρχές και η ιδεολογία του. Όταν αυτά γίνονται χυλός από τους ίδιους τους αρχηγούς, τότε το κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεν εκπροσωπεί καμιά τάξη ή κοινωνικά στρώματα. Μόνο τους χορηγούς του

  Απάντηση
 • 4. Alma Libre  |  Ιανουαρίου 14,08 στο 2:29 πμ

  Συμφωνώ με όσα καταθέτε. Ίδιες αγωνίες μας απασχολούν όπως φαίνεται. Αφού όμως πρέπει να κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια για ανατροπή, τότε θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε πρόταση που ακούμε και να την αξιολογούμε κι έπειτα να κρίνουμε. Το λέω αυτό, διότι το σχόλιο του theodore μου φάνηκε πολύ ειρωνικό έναντι δυο συντρόφων οι οποίοι κατά τη γνώμη μου έχουν ειλικρινές προθέσεις. Το να πιανόμαστε μόνο από συγκεκριμένες ατάκες δεν είναι σωστό, αν αυτές δεν απεικονίζουν την συνολική τοποθέτηση του καθενός μας. Είναι δύσκολο να φύγει η προκατάληψη του στυλ «μα τι λέει το άτομο, ποιος του τα σφύριξε, ποιος τον στηρίζει?» Αν φτάσουμε να θεωρούμε την κάθε τοποθέτηση κατευθυνόμενη, τότε έχουμε φτάσει σε ακόμα χερότερο σημείο, αφού η μόνη μας δύναμη, η φωνή μας, απαξιώνεται εντελώς. Ευελπιστώ ο διάλογος να συνεχιστεί με πιο κριτικό πνεύμα. Πρέπει να κρινόμαστε από τον συνδιασμό λόγων και πράξεων μας, εκεί φαίνεται η συνέπεια του καθενός μας.

  Απάντηση
 • 5. Random Walk  |  Ιανουαρίου 14,08 στο 3:46 μμ

  Η αποχή είναι χειρότερη θέση από οποιαδήποτε πρόταση, άποψη που κατατίθεται. Ο γόνιμος διάλογος συνιστά συνομιλητές και όχι αντιπάλους. Στο νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελιζόμαστε όλοι μας δε χωράνε αφορισμοί σε ιδέες, θέσεις, προτάσεις. Χρειάζεται σύνθεση απόψεων και κοινή δράση.

  Ας διαφωνήσουμε σύντροφοι, ας ανταλλάξουμε με κάθε ένταση τα επιχειρήματα μας. Ας μην επιτρέψουμε όμως τις διαφωνίες μας να μας διαιρούν άλλο. Είναι ανάγκη να υπάρχει πολυφωνία. Δεν πρέπει να μας διχάζει αυτό. Ας παλέψουμε στο κόμμα να κάνουμε την άποψή μας πλειοψηφική μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του κινήματος, μέσα από το διάλογο με τον κόσμο, μέσα από την ατομική και συλλογική πολιτική δράση και παρέμβαση.

  Δεν μπορούμε να οχυρωνόμαστε άλλο σε εσωκομματικά ιδεολογικά στρατόπεδα. Οφείλουμε όλοι μαζί να επιδείξουμε μέσα από τις διαφωνίες μας (που θα προκύπτουν πάντα) ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι σε μια σάπια διακυβέρνηση που κατατρώει αυτόν τον τόπο.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Πρόσφατα άρθρα

Feeds

Αναγνώσεις

 • 9,792 επισκέπτες

Αρέσει σε %d bloggers: